Crni bilans poplava u Bosni i Hercegovini: Broj žrtava se popeo na 23
Poplava, Foto: AP Photo Robert Oroz, printscreen/facebook/bhmeteo.ba

prirodna katastrofa

Crni bilans poplava u Bosni i Hercegovini: Broj žrtava se popeo na 23

Od 20 smrtno stradalih, jedno telo još nije neidentifikovano

Objavljeno:

Prema službenim podacima iz Štaba Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a HNK-a, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNK-a, zaključno s ovim izveštajem, iznosi 20 mrtvih. Od ukupnog broja smrtno stradalih, 17 osoba je iz Jablanice, a tri iz Konjica. Uz tri osobe koje su poginule u Fojnici, bilans katastrofe iznosi 23 žrtve.

Prema podacima MUP-a, u Jablanici je aktivna potraga za tri prijavljene nestale osobe, u Konjicu za dve. Od 20 smrtno stradalih, jedno telo još nije neidentifikovano.

I dalje je u prekidu saobraćajna komunikacija između Mostara i Jablanice, sanirani su putevi između Jablanice i Konjica te Jablanice i Prozor-Rame, dok je regionalna saobraćajnica Jablanica – Doljani tek delimično prohodna.

Regionalna saobraćajnica Ostrožac – Parsovići – Fojnica, kao i mesni putevi Buturović Polje – Seonica – Višnjevice odnosno Kralupi – Trešnjevice nisu prohodni zbog značajnih oštećenja.

Iz Hrvatske je pristiglo 15 stambenih kontejnera, a noćas se očekuje 20 dodatnih iz Turske. Građevinska operativa na terenu radi na pripremi za postavljanje kontejnerskog naselja u Goranskomu Polju.

Bonus video:

00:04

Kurir u BiH: Strašne scene posle poplava u Donjoj Jablanici

(Espreso/Telegraf.rs/M.P./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.